O nas

neuromedis

 

Neuromedis center je bil ustanovljen  leta 2014 pod okriljem EEG Biofeedback inštituta iz Prage. V Sloveniji ga vodi Daniela Kostanjevec, ki je po končanem magistrskem študiju psihologije svoje znanje o neurofeedbacku in biofeedbacku pridobila na Charles University v Pragi. Teoretično znanje je pridobila od enega največjih strokovnjakov na tem področju,  prof. Josef Faberja, praktično znanje pa nadgradila na University Hospital Policlinic pod supervizijo prof. dr. Jiri Tyla, kliničnega psihologa in neurofeedback terapevta z dvajsetletnimi izkušnjami na tem področju, ki je prav tako ustanovitelj EEG Biofeedback inštituta v Pragi in aktiven član Association of Applied Psychophysiology and Biofeedback (AAPB). S sodelavci iz tujine se redno srečujemo na simpozijih, kjer si izmenjujemo izkušnje in nadgrajujemo svoje znanje. Čeprav se metoda neurofeedback v svetu uspešno uporablja že vrsto let, gre pri nas za novost, zato smo še posebej ponosni, da smo eni izmed prvih v Sloveniji, ki vam ponujamo tovrstne storitve.

Naša vizija je celovita obravnava, ki jo potrebuje vsak posameznik, zato se maksimalno potrudimo in prilagodimo, da dosežemo želene spremembe.  S tesnim sodelovanjem z Inštitutom za uporabno psihologijo (IUPSI) nudimo tudi razne podporne terapije, ki jih izvaja njegov ustanovitelj  dr. Igor Areh, univ.dipl.psih. Terapevtska hipnoza, avtogeni trening in druge terapije so v kombinaciji s spoznanji klinične psihologije učinkovito orodje za obvladovanje blažjih duševnih in telesnih težav. Prav tako pa se odlično dopolnjujejo še z neurofeedback terapijo, kar pripomore k hitrejšemu in učinkovitejšemu izboljšanju stanja. Več o podpornih terapijah in samem delu Inštituta si lahko preberete na http://www.hipnoterapija-ipth.si/

 

Področja delovanja Neuromedisa 

 

⇒ Izvajanje neurofeedback terapij za pomoč pri zdravljenju :

  • ADHD/ADD, avtizma, učnih težav, motenj obnašanja in raznih razpoloženjskih motenj (depresija, anksioznost, ptsm, bipolarna motnja)
  • raznih odvisnosti
  • travmatičnih možganskih poškodb, možganske kapi
  • spominskih motenj in demenc

⇒ Uporaba neurofeedbacka v namene optimizacije (koncentracija, zbranost v službi) – programi kariera NF za managerje in zaposlene

⇒ Uporaba biofeedback metode za lajšanje posledic stresa in izčrpanosti (“burnout”oz. sindrom izgorelosti)

⇒ Opravljanje EEG in QEEG posnetkov možganskega delovanja (brain map)

⇒ Uporaba kranialne elektrostimulacije (CES) za zdravljenje stresa, nespečnosti, depresije in anksioznosti

⇒ Raziskovalna dejavnost na področju neurofeedbacka in nevropsihologije 

⇒ Podporne terapije v sodelovanju z IUPSI : medicinska hipnoza, avtogeni treningi

 

Veseli nas, da imamo za seboj zelo dobre rezultate in da zelo aktivno sodelujemo tudi pri bolj zapletenih osebnostnih motnjah ter s tem lajšamo življenja ljudi, sami pa uresničujemo naš cilj. Hvaležni smo za vaše dosedanje zaupanje.