PEAK PERFORMANCE

ces ultra
Uporaba neurofeedbacka za tako imenovane peak performance treninge je v tujini po večini že skoraj stalna praksa. Neurofeedback trening je učinkovit, ker pomaga pri spremembi delovanja možganov, to spremembo pa spremljamo skozi poseben program in namestitvijo elektrod. Možganski valovi nam lahko pokažejo ali človek spi, razmišlja, meditira ali je pod stresom itd., če pa dodamo še kakšno nalogo, pa lahko opazujemo ali imajo možgani dovolj kapacitete za zbranost ali relaksacijo. Trening za peak performance zato izvajamo na principu možganskih valov, ki so dejavnik relaksacije, zbranosti in kreativnosti. Vse to je možno zaradi nove tehnologije, ki nam je na voljo po zaslugi NASE in gre za edinstven pristop, ki se razlikuje od vseh ostalih peak performance treningov.

Na delovnem mestu ali športu si vsi želimo čim večjo učinkovitost, pozornost, zbranost in to tudi v situacijah, ki so lahko zelo stresne. Zmožnost sprostitve, samozavedanja, emotivnega ravnovesja in čustvene inteligence, pa je seveda pomemben predpogoj, da to sploh lahko dosežemo. Naš program tako zajema treninge za zbranost in osredotočenost, kot tudi treninge za relaksacijo.

Pozitivni učinki, ki so posledica treninga z neurofeedbackom se kažejo tako na profesionalnem področju, kot tudi na splošno v zasebnem življenju, saj gre ca celovito prenovo in občutno razliko v razpoloženju.

Potek neurofeedback treninga

Za neurofeedback trening potrebujemo neurofeedback napravo, računalnik in EEG senzorje, ki jih v obliki elektrod namestimo na lasišče uporabnika. Z elektrodami ugotavljamo, kakšne frekvence producirajo nevroni v določenih predelih možganov. Informacija, ki jo zajamejo senzorji, se prenese do neurofeedback naprave, ki signal ojača in uporabniku v obliki animacij in iger prikaže informacijo o tem, kakšno možgansko aktivnost producirajo možgani v danem trenutku. Tako se lahko uporabnik na podlagi informacij o dejanski aktivnosti nauči regulirati svoje možganske valove.

Training

(slika software program)