Kaj je peak performance trening?

 Uporaba neurofeedbacka za tako imenovane peak performance treninge je v tujini po večini že skoraj stalna praksa. Neurofeedback trening je učinkovit, ker pomaga pri spremembi delovanja možganov, to spremembo pa spremljamo skozi poseben program in namestitvijo elektrod. Možganski valovi nam lahko pokažejo ali človek spi. meditira, razmišlja ali je pod stresom itd, če pa dodamo še kakšno nalogo, pa lahko opazujemo ali imajo možgani dovolj kapacitete za zbranost ali relaksacijo. Trening za peak performance zato izvajamo na principu možganskih valov, ki so dejavnik relaksacije, zbranosti in kreativnosti. Vse to je možno pa zaradi nove tehnologije, ki nam je na voljo po zaslugi NASE in gre za edinstven pristop, ki se razlikuje od vseh ostalih peak performance treningov

Na delovnem mestu ali športu si vsi želimo večjo učinkovitost, pozornost, zbranost in to tudi v situacijah, ki so lahko zelo stresne. Zmožnost sprostitve, samozavedanja, emotivnega ravnovesja in čustvene inteligence, pa je seveda pomemben predpogoj, da to sploh lahko dosežemo. Naš program tako zajema treninge za zbranosti in osredotočenost, kot tudi treninge za relaksacijo. 

 

Pozitivni učinki, ki so posledica treninga z neurofeedbackom se kažejo tako na profesionalnem področju, kot tudi na splošno v zasebnem življenju, saj gre za celovito prenovo in občutno razliko v razpoloženju. 

S peak performance treningi boste poglobili vaše razumevanje koherentnosti na ravni srce – možgani, s tem pa boste bolje uravnovesili telo, um in čustva. 

 


Kako poteka peak performance trening?


Neurofeedback peak performance

Fokus in emocionalna stabilnost je ključ do peak performanca na vseh področjih. Neurofeedback trenira vaše možgane, da funkcionirajo bolj efektivno in s tem izboljšuje mentalno funkcioniranje in emocionalno stabilnost. Tako kot fizičen trening uporabljamo možganski trening, da okrepimo specifične možganske vzorce.  Bolj kot treniraš določene predele možganov, močnejši in sposobnejši postajajo.

Biofeedback peak performance

Za še bolje uspehe kombiniramo neurofeedback z biofeedback treningom, da bi možgani in srce resnično delovali usklajeno. Z neurofeedbackom izboljšamo kognitivne funkcije, z biofeedback treningom pa se osredotočamo na fiziološke procese v telesu. Krepimo srčne koherence, srčno variabilnost, srčni utrip, dihanje, galvansko prevodnost kože, volumen kisika v krvi…da se je telo sposobno učinkovito spopadati s stresom.

¨YOUR SUCCESS AND HAPPINESS LIE IN YOU¨Helen Keler


 

Neurofeedback peak performance v svetu


 

Nogometni klubi AC Milan, Real Madrid, Chelsea

Ekipa formule 1

NBA košarkarska liga

PHOTO DATE:  03-28-13
LOCATION:  NBL - Pool Topside 
SUBJECT:  Expedition 39 (Soyuz 37) crew members Rick Mastracchio and Koichi Wakata during pre-dive briefing, preparations and suitup, then lowering into the water.
PHOTOGRAPHER: BILL STAFFORD

Olimpijski trening centri

(ameriški, angleški, kanadski, norveški, tajvanski, singapurski)

Ameriške in avstralske specialne enote in marinci

NASA center za trening astronavtov